Spenótos fasírt recept
2023. január 08. írta: nemarika

Spenótos fasírt recept

1 jó marok friss spenót

2 szelet száraz kenyér

15 dkg zabpehely

1 nagyobb fej hagyma

5-6 gerezd fokhagyma

1 tk. borsikafű (csombor)

1 ek. lenmag (darált)

1-2 ek. olaj

1-2 dl langyos víz

 Spenótot sós vízben forrásig főzzük. Leszüljük és megturmixoljuk. Kenyeret beáztatjuk, és mikor megázott kinyomkodjuk a vizet. Hagymát, fokhagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. Az anyagokat és a fűszereket összekeverjük, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy kemény állagú massza legyen. Kicsit pihentetjük és gombócokat formálunk belőle. Kiolajozott teflon tepsibe sütjük. Kb. 30-perc, 220-200 hőfokon, míg kissé piros nem lesz.

Vegetáriánus, de húsevők is fogyaszthatják főzelékhez vagy magában.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr7318021336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása