Borsófőzelék sósan
2023. január 11. írta: nemarika

Borsófőzelék sósan

0,5 kg borsó vagy 1 üveg borsó 450g

2 db nagyobb krumpli

1 közepes hagyma

2-3 ek olaj

1 kk pirospaprika

1-2 gerezd fokhagyma

1 zöldséges leveskocka vagy vegamix

1-2 babérlevél

zöldség zöldje

1 kocka tofu

 Hagymát megdincteljük az olajon és sóval, később beletesszük a fokhagymát is, a pirospaprikát. A krumplit megpucolva kockára vágva, beletesszük a megdinctelt hagymába. Vízzel felengedjük és puhára főzzük. Mikor megfőt, a krumplit összetumixoljuk és ha kell bele víz felengedjük, hogy sűrű legyen, mint a főzelék. Beletesszük a borsót, leveskockát, babérlevelet és kb 10-percig lassan főzzük.

 Tálaljuk pirított tofuval. A tofukockát felszeljük és forró olajban megsütjük mind a két oldalát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr4318023796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása