1 db kelkáposzta,
4-5 db közepes krumpli,
só, bors, majoránna, őrölt kömény,
1 közepes vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
2 ek liszt,
olaj,
Tetejére tofu szelet,
A kelkáposztát vékony szeletekre vágjuk, a krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk. Egy lábasba feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje. (én beleteszem egészben a fokhagymát és a vöröshagymát, mikor kész a főzelék kiszedem belőle.) Sózzuk, borsozzuk, köménymag, majoránna. Mikor megfőt, rántást készítünk: olajban a lisztet meg pirítjuk (én réteslisztet használok, mert nem csomósodik, vagyis jobban szétmegy az ételben a rántás.) beletesszük a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük a rántást és a főzelékbe rakjuk. Összeforraljuk, esetleg zöldséges leveskockával vagy vegamix-el ízesíthetjük.
Tetejére tofu szelet, amelyet olajban és pirospaprikával enyhén megpirítjuk.