0,5 kg tarkababot, este beáztatom,
1 doboz (kb. 2,5 dl) paradicsompüré
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 pohár víz (1-2 dl)
1-2 ek. olaj, kókuszzsír
1 kk. só
1 kk. pirospaprika
1 kk. borsikafű
1 kk. oregánó
1 kk. bazsalikom
1 kk. méz, ez el is maradhat.
A babot sós vízben megfőzőm, mikor meg főt, leszűröm. Egy lábasba beleöntöm a paradicsompürét. A hagymát és a fokhagymát kevés vízzel le tumixolom, és hozzáadom a paradicsompüréhez. Hozzáadom a fűszereket, a vizet, és felforralom kb. 3- percig. Ha kész, leveszem a tűzhelyről, és belekeverem a babot. Állni hagyom 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek.
Nagyon finom, önálló ételnek is!