Paradicsomos hajdina
2023. szeptember 15. írta: nemarika

Paradicsomos hajdina

  1. 250 gramm hajdina beásztatva 1-2-órára,
  2. 1 db paradicsom konzerv, vagy 4-5 közepes paradicsom,
  3. 250 gramm zöldborsó (fagyasztott vagy üveges),
  4. 1 db közepes vöröshagyma,
  5. 1 teáskanál pirospaprika, (ha van füstőlt)
  6. 2 gerezd fokhagyma (teáskanál granulátum),
  7. 2 szál újhagyma (snidling),
  8. 1 evőkanál szárított petrezselyem,
  9. 1 evőkanál szárított tárkony,
  10. 1 evőkanál garam masala,
  11. 1 mokkáskanál bors,
  12. 1 evőkanál  só,
  13. 2 evőkanál olaj,
  14. 1,5-2 dl víz,
  15. A hagymát olajon megdínctelem, beleteszem a pirospaprikát és ráteszem az ásztatott hajdinát. Összekeverem és pirítom 2-3 percig, beleteszem a fagyasztott borsót és a fűszereket. Hozzáadom a paradicsomot és a vizet. Lassu tüzőn készre párolom.  (Ha nagyon száraz lenne az étel, még egy kevés vizzel párolom.)

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr3618214893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása