Hollandi mártás-Barbecue - BBQ-SZÓSZ
2024. február 22. írta: nemarika

Hollandi mártás-Barbecue - BBQ-SZÓSZ

·        ½ tk. őrölt bors

·        ½ tk. só

·        1 tk . füstölt őrölt paprika

·        1 pohár (240 ml) ketchup

·        4 ek. mustár

·        4 ek. almaecet

·        2 ek. citromlé

·        1 ek. szójaszósz

·        6 ek méz

·        4 ek cukor

·        2 ek olaj

·        kis hagyma

·        2gerezd fokhagyma

 1) Egy tálkában keverd össze a sót, az őrölt borsot és a pirospaprikát.

2) Egy nagyobb tálban szintén keverd össze a ketchupot, mustárt, ecetet, citromlét, szójaszószt, mézet, cukrot.

3) Vágd fel apróra a hagymát, nyomd át vagy reszeld le a fokhagymát.

4) Egy lábasban, közepes lángon párold üvegesre a hagymát. Add hozzá a fokhagymát és pirítsd még fél percig. Utána a száraz fűszerek jönnek, további fél percig. Legvégül a ketchupos keveréket öntsd hozzá. Pár percig kb 5-percig lassú tűzön főzzük, míg sűrű nem lesz a szósz.

 Nagyon finom mártogatósnak, makaróni vagy tésztafélék tetejére, salátára, pizzára. Zárt üvegbe rakva sokáig tartandó a hűtőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr5118336807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása