· ½ tk. őrölt bors
· ½ tk. só
· 1 tk . füstölt őrölt paprika
· 1 pohár (240 ml) ketchup
· 4 ek. mustár
· 4 ek. almaecet
· 2 ek. citromlé
· 1 ek. szójaszósz
· 6 ek méz
· 4 ek cukor
· 2 ek olaj
· kis hagyma
· 2gerezd fokhagyma
1) Egy tálkában keverd össze a sót, az őrölt borsot és a pirospaprikát.
2) Egy nagyobb tálban szintén keverd össze a ketchupot, mustárt, ecetet, citromlét, szójaszószt, mézet, cukrot.
3) Vágd fel apróra a hagymát, nyomd át vagy reszeld le a fokhagymát.
4) Egy lábasban, közepes lángon párold üvegesre a hagymát. Add hozzá a fokhagymát és pirítsd még fél percig. Utána a száraz fűszerek jönnek, további fél percig. Legvégül a ketchupos keveréket öntsd hozzá. Pár percig kb 5-percig lassú tűzön főzzük, míg sűrű nem lesz a szósz.
Nagyon finom mártogatósnak, makaróni vagy tésztafélék tetejére, salátára, pizzára. Zárt üvegbe rakva sokáig tartandó a hűtőben.