Orosz cékla saláta

2-3 cékla

3-4 burgonya

2 sárgarépa

1-2 ek lilahagyma, apróra vágva

2-3 kapros pácolt uborka

1/2 csésze zöldborsó (fagyasztott finom)

Kapor, díszíteni

Öntet:

1/3 csésze olaj

2 ek vörösborecet

1 teáskanál cukor

1-2 teáskanál dijoni mustár

1 teáskanál reszelt torma 

Főzzük meg a céklát, a burgonyát és a sárgarépát.  Hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg és aprítsuk 1 cm-es kockákra (vagy nagyobbra, ha úgy tetszik). Finom apróra vágjuk a hagymát és az uborkát, és adjuk hozzá a zöldségekhez.  Adjunk hozzá borsót.

Keverjük össze az öntetet és ízesítsük ízlés szerint. Adjunk hozzá zöldségeket és jól keverjük össze. Díszítsük apróra vágott kaporral Egyszerre megehetjük, de másnap még jobb!

Címkék: Saláták