Joghurtos sajtos rúd

·         60 dkg liszt

·         25 dkg ráma margarin

·         175 ml joghurt

·         1 tojássárgája + fehérje kenéshez

·         20 dkg reszelt sajt

·         1 kávéskanál szódabikarbóna

·         1-2 teáskanál só (ízlés szerint)

·         1 teáskanál őrölt kömény

 A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a reszelt sajtot, tojássárgáját, és a többi hozzávalókat. Jól összedolgozzunk. 2 vagy 3 bucit formálunk belőle, hogy könnyen kitudjuk vékonyra nyújtani a deszkán, majd egy 10-percet pihentetjük. Ezután fél cm. vékonyra kinyújtjuk, majd tojásfehérjével bekenjük, rászórjuk a reszelt sajtot és derelye szaggatóval csíkokra felvágjuk. Sütő papírral kibélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben180-fokon 10-perc alatt sütjük, míg az alja enyhén megpirul. Sokáig eltartható.