-
1 bögre bulgur,
-
1 db paradicsom, aprítva,
-
1 db hagyma, aprítva,
-
2 ek sűrített paradicsom,
-
1 ek szárított menta,
-
1 tk őrölt római kömény,
-
1,5 bögre víz,
-
Só, bors ízlés szerint,
-
Elkészítés
- Egy lábosban olajat melegítünk, majd a hagymát üvegesre pirítjuk
- Ha ez kész, akkor hozzáadjuk a paradicsomot, és kevergetve főzzük, amíg levet nem ereszt.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, picit lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
- Jöhet a bulgur, alaposan összekeverjük, beletesszük a római köményt és mentát, majd ráöntjük a vizet.
- Közepes hőfokon, lefedve főzzük, addig, amíg az összes vizet felszívja a bulgur.
- Ekkor kicsit átkeverjük, visszatesszük a fedőt, és 5-10 percig pihentetjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr1418478881
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.