4 darab
sárgarépa
2 darab
fehérrépa
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
400 gramm
Aranykosár orsótészta
2 deciliter
vegatejföl
2 evőkanál étolaj
2 darab
babérlevél
1 evőkanál
finomliszt
1 evőkanál
czifra mustár
1 evőkanál
kristálycukor
2 liter kékforrás mentes ásványvíz
ízlés szerint
só, bors
1
A szójaszeletet ételízesítős vízben puhára főzzük (6-8 perc) kicsavarjuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat egy kevés olajon elősütjük, és kiszedjük.
2
A visszamaradt olajon megpároljuk a felkarikázott répát és fehérrépát, majd 1 perc után hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott hagymákat is.
3
Felöntjük kb. 2 liter vízzel, beledobjuk a babérleveleket, a borsot, sóval ízesítjük, és főzzük kb. 30-35 percet.
4
Amíg fő, sós vízben kifőzzük a tésztát is.
5
Ekkor kiszedjük a babérlevelet, majd visszamaradt zöldséges levest botmixerrel pürésítjük.
6
A vegatejfölt a liszttel összekeverjük, majd a forró levesből hozzámerünk egy kanálnyit, elkeverjük, és a forró levesbe öntjük, vagyis behabarjuk.
7
Ízlés szerint még mustárral, sóval, cukorral ízesítjük, majd a tűzhelyre visszatéve összeforraljuk.
8
A szójaszeleteket visszatesszük a mártásba, és főtt tésztával tálaljuk.