-
500 g vörslencse
-
1 l kókusztej
-
3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
-
2 db nagy paradicsom apróra vágva
-
1 tk darált római kömény
-
1 tk currypor (pl Kotányi)
-
1 tk édes darált paprika
-
ízlés szerint darált erős paprika
-
ízlés szerint só
-
3-4 ek étolaj
-
Elkészítés
-
1. lépés
Az olajon picit futtasd meg a fokhagymát, de vigyázz, hogy még ne süljön meg.
-
2. lépés
Tedd hozzá a paradicsomot és az összes fűszert, keverd össze és picit hevítsd át.
-
3. lépés
Add hozzá a kókusztejet és a vöröslencsét. Forrald fel az egészet.
-
4. lépés
Lassú tűzön, rendszeres keverés mellett főzd, amíg a lencse meg nem puhul. Nagyjából egy óra alatt elkészül. Ha felszívja a folyadékot, pótold vízzel. Kóstolgasd és adj hozzá sót és erős paprikát, ha szükséges.
-
5. lépés
Rizzsel vagy (vagy hasonló, frissen kisült lepénnyel) tálalható.
-
A bejegyzés trackback címe:
https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr4718350317
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.