· 1 maréknyi porcsin,
· fél fej vöröshagyma,
· 1 gerezd fokhagyma
· 1 nagyobb krumpli,
· só ízlés szerint
· késhegynyi bors
· 1 evőkanál őrölt napraforgómag
· 1 evőkanál zabliszt
· fél kávéskanál szerecsendió,
· 1,1/2 liter víz
A porcsint megmossuk és kevés vízzel turmixoljuk. Krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockázzuk, felengedjük vízzel, feltesszük főni a porcsinpéppel. Hozzáadjuk a sót, hagymát, fokhagymát, borsot, Mikor megfőt a krumpli botmixerrel pépesítjük. Az őrölt napraforgót és a zablisztet összekeverjük kevés vízzel (habarást csinálunk) beleöntjük a levesbe. Felforraljuk 1-2 percig főzzük és kész a krémleves. Tálaljuk kukoricapehelyel, vagy pirított tökmaggal.