Porcsin krémleves
2024. szeptember 11. írta: nemarika

Porcsin krémleves

·         1 maréknyi porcsin,

·         fél fej vöröshagyma,

·         1 gerezd fokhagyma

·         1 nagyobb krumpli,

·         só ízlés szerint

·         késhegynyi bors

·         1 evőkanál őrölt napraforgómag

·         1 evőkanál zabliszt

·         fél kávéskanál szerecsendió,

·         1,1/2 liter víz

A porcsint megmossuk és kevés vízzel turmixoljuk. Krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockázzuk, felengedjük vízzel, feltesszük főni a porcsinpéppel. Hozzáadjuk a sót, hagymát, fokhagymát, borsot, Mikor megfőt a krumpli botmixerrel pépesítjük. Az őrölt napraforgót és a zablisztet összekeverjük kevés vízzel (habarást csinálunk) beleöntjük a levesbe. Felforraljuk 1-2 percig főzzük és kész a krémleves. Tálaljuk kukoricapehelyel, vagy pirított tökmaggal.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr7318489591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása