1 adaghoz:
1.) 2 liter almaecet
2.) 1 bögre darált torma
3.) 1 bögre darált fokhagyma
4.) 1 bögre darált vöröshagyma
5.)1 bögre darált gyömbér
6.) 1 bögre darált nyers csilipaprika. ----- Csilipaprikától nagyon erős lesz az bioantibiotikum! Hogy ne legyen égető erős, akkor csak a felét Tedd bele. Még utána lehet bele tenni, ha úgy érzed, hogy elbírod az erősebbet. Ha nincs nyers csilipaprika, a porban is jó, de vigyázva adagold! Evőkanál legyen a mérce.
A darált anyagokat belekeverjük a 2 liter almaecetbe és 2 hétig minden nap kevergessük meg, hogy jól érjenek össze az anyagok. Ha letellett a 2 hét, akkor tüllön keresztül. vagy sűrű szűrőn leszűrjük és a visszamaradt masszát jól kinyomkodjuk. Kinyomkodott massza eldobandó. A folyadékot sötét csavaros, jól zárható üvegekbe merjük. Minden használat eljött felrázzuk, mert az értékes anyagok leülepednek az üveg aljára. Eláll sokáig, évekig. (A színe nem valami szép, de nagyon jól gyógyít!)
Nagyon hatásos: immunerősítő, megfázás esetén 3-4-5 alkalommal 1 evőkanállal vagy kicsi kupicával fogyasztani. Nagyon hatásos gyomor bél problémák esetén is és ha valamilyen gyulladásos folyamat van a szervezetben. Nagyon jó nátha esetén is!