Zakuszka
2022. november 23. írta: nemarika

Zakuszka

Hozzávalók: 

1 nagyobb padlizsán
3 db paradicsom
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
fél deci olaj
só, bors tetszés szerint

Elkészítés: Apró kockákra kell vágni a vöröshagymát, majd megfuttatni az olajon. A padlizsánt kis darabokra felaprítva lassú tűzön kell fedő alatt párolni, közben hozzáadni a sót és borsot, valamint a megtört fokhagymát. Szükséges már ekkor is néhány alkalommal kevergetni. A padlizsán lassan megpuhul. Akkor kell hozzáadni a felaprózott paradicsomot, mikor a levét elfőtte. Ha a paradicsom leve is elfő, fedő nélkül ’sütni’ kell még egy kis ideig. Amikor elkészült, zúzzuk pépesre a krémet, utána hagyjuk kihűlni. Turmixgépben még pépesebb a zakuszka, érdemes tehát a konyhai robotgépet használni.
Sokan kevernek a már majdnem kész előételhez majonézt, illetve nem főzik, hanem héjában sütik a padlizsánt, és utána folytatják a főzést és keverést.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr6117985838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása