250dkg árpagyöngy (gersli)
1 db zöldségleves kocka
1 üveg gomba, vagy szedett gomba
olaj
1 közepes hagyma
1tk pirospaprika
só, bors, köménymag őrölt
Az árpát egy éjszakára beáztatjuk. Levet tésztaszűrővel leszűrjük és csap alatt átmossuk. Beletesszük egy lábasba és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és egy ujjnyival többet. Teszünk hozzá sót és zöldségleves kockát. Lassú tűzön főzzük (pároljuk) míg puha nem lesz. Vizet pótolható, ha kell.
Közben elkészítjük a gombapörköltet. A hagymát megdincteljük olajon, sózzuk. Beletesszük a pirospaprikát, gombát, borsot, köménymagot és megsütjük puhára. Mikor kész, én tettem bele 1 kanál darált napraforgómagot (tejfel helyett) és összeforraltam. Nagyon finom!