1 rész: Előtésztát készítünk:
2 ml langyos tej
20 dkg fehér tönkölyliszt
100 ml langyostej
40 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 db egész tojás
1 db tojássárgája
1 tk fahéj
1 citromhéj
1 cs vaníliásukkor
csipet só
10dkg olvasztott vaj vagy margarin
10 dkg mazsola (beáztatott)
pici vaj a forma kikenéséhez
A lisztet gépi üstbe szitáljuk, hozzá adjuk az egész előtésztát és minden hozzávalókat, a vaj és a mazsola kivételével. Egy fokozaton dagasztjuk 5-6 percig majd lassan adagoljuk az olvasztott vajat, apránként adjuk hozzá 5-6 részlegben, ha már a tészta felvette az előző zsiradékot. Szép lágy selymes tésztát kapunk. Utoljára belekeverjük a mazsolát. Fóliával letakarva pihentetjük fél órát.
8 Rész: ha megsült fél órára a formába hagyjuk hűlni, majd kiborítva egy rácsra helyezzük hűlni.
9 rész: Porcukorra hintve, vagy mázzal leborítva tálaljuk.
Nagyon sokáig tart az elkészítése mint a kovászos tésztáknak, de megéri mert nagyon finom!