50 dkg liszt (20 dkg teljes őrlésű liszt+ 30 dkg finomliszt),
2,5 dkg élesztő,
1 dl langyosvíz,
2 tojássárgája,
10 dkg margarin,
2 evőkanál cukor,
1 teáskanál só,
Töltelék: kakaó+ cukor,
Lisztet beletesszük a gyúrótábla, majd egy mélyedés csinálunk a közepébe. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és langyos vízzel felöntjük, teszünk hozzá 1 teáskanál cukrot. Várunk, hogy felfusson az élesztő. Mikor felfutott összekeverjük a lisztel, beletesszük a cukrot, tojássárgáját, sót, felolvasztott margarint és jól kidolgozzuk. Puha tésztát kell, hogy kapjunk. Ha nem veszi fel a nedves anyag a lisztet, kicsi langyos vizet adunk hozzá. 40 percig kelesztjük.
Mikor megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkára rakjuk és vékonyra kinyújtjuk. Olvasztott margarinnal vékonyan bekenjük a tésztát és egyenletesen rászórjuk a cukros kakaót.
Feltekerjük, de nem szorosan és nem nagyon lazán. 3-3,5 cm széles szeletekre vágjuk. Jól olajozott tepsibe rakjuk lapjára olyan távolságra, hogy tudjon még kelni. Megkenjük olajjal a tetején és az oldalán a csigának és letakarjuk konyharuhával, még kelesztjük 20 percig. 180-fokon fél órát sütjük. Mikor megsült porcukorral beszórjuk.