Kakaós csiga
2023. május 07. írta: nemarika

Kakaós csiga

50 dkg liszt (20 dkg teljes őrlésű liszt+ 30 dkg finomliszt),

2,5 dkg élesztő,

1 dl langyosvíz,

2 tojássárgája,

10 dkg margarin,

2 evőkanál cukor,

1 teáskanál só,

Töltelék: kakaó+ cukor,

 Lisztet beletesszük a gyúrótábla, majd egy mélyedés csinálunk a közepébe. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és langyos vízzel felöntjük, teszünk hozzá 1 teáskanál cukrot. Várunk, hogy felfusson az élesztő. Mikor felfutott összekeverjük a lisztel, beletesszük a cukrot, tojássárgáját, sót, felolvasztott margarint és jól kidolgozzuk. Puha tésztát kell, hogy kapjunk. Ha nem veszi fel a nedves anyag a lisztet, kicsi langyos vizet adunk hozzá. 40 percig kelesztjük.

 Mikor megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkára rakjuk és vékonyra kinyújtjuk. Olvasztott margarinnal vékonyan bekenjük a tésztát és egyenletesen rászórjuk a cukros kakaót.

 Feltekerjük, de nem szorosan és nem nagyon lazán. 3-3,5 cm széles szeletekre vágjuk. Jól olajozott tepsibe rakjuk lapjára olyan távolságra, hogy tudjon még kelni. Megkenjük olajjal a tetején és az oldalán a csigának és letakarjuk konyharuhával, még kelesztjük 20 percig. 180-fokon fél órát sütjük. Mikor megsült porcukorral beszórjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr8318118760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása