Rakott kelkáposzta tésztával
2024. szeptember 11. írta: nemarika

Rakott kelkáposzta tésztával

  • 1 kg kelkáposzta
  • 1 dl olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bármilyen száraz tészta

Besamelmártás:

10 dkg margarin felolvasztva és abba,

2 evőkanál zablisztet teszünk és kicsit piritjük, mint a rántást. Majd,

2 dl szója tejel felöntjük és kavargatás mellet főzzük lassú tűzön, pöfögtetjük. Sózzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük. Ha nagyon sűrű lenne a mártás, szója tejjel vagy vízzel hígítjuk.

 A kelkáposztát felkockázzuk, és közben az olajon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát. Mikor kész rátesszük a pirospaprikát, a felkockázott kelkáposztát, sózuk, borsozzunk. Fedő alatt puhára pároljuk és közben megkeverjük. A tésztát megfőzzük előírás szerint.

Mikor minden megfőt, összekeverjük az anyagokat. Tésztát, káposztát és a besamelmártás felét. Kiolajozott közepes tepsibe öntjük, simára simítjuk a tetejét és a megmaradt besamelmártást rásimítjuk a tetejére. 200-fokon 20-25 percig sütjük míg meg pirul a teteje. Nagyon finom!

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr5018489579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása