Hozzávalók:
- 4 csésze zabpehely
- 0,5 csésze darált napraforgó
- ¼ csésze szójaszósz
- 2 ek sörélesztő pehely
- 2 tk. Bazsalikom
- 1 tk. Oregáno
- 1-2 tk. Őrölt kömény
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 3-4 csésze víz
- 1 tk. só
Elkészítés: A hagyma, fokhagyma, sárgarépa kivételével a többi hozzávalókat keverjük össze egy nagyobb lábasba és hagyjuk állni 15 percig. Majd főzzük kis lángon újabb 15 percig, míg be nem sűrűsödik. Míg ez a massza egy kicsit hűl, addig vízen dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a finomra reszelt sárgarépát. Ha ez is elkészült, keverjük össze a zabpehellyel és hagyjuk hűlni, míg kézzel formálható nem lesz. Lapos pogácsákat készítünk belőle és kiolajozott tepsibe, közepes hőmérsékleten, 20 percig az egyik, majd 10-15 percig a másik oldalát sütjük meg. Jó hamburgerhez, kenyérhez, köretekhez.