Hozzávalók:
2 csésze barnarizs,
2 csésze kókuszreszelék,
tk só,
2 tk vanília,
0,5 csésze margarin, vagy kókuszzsír,
0,5 csésze gyümölcspép (pl. alma, vagy körte, vagy barack, banán)
kevés víz.
25dkg Datolya, vagy mazsola, 10 dkg diót össze turmixszoljuk kevés vízzel (aszalt gyümölcspép),
Elkészitése:
Barna rizst és a kókuszreszeléket szárazon megdarálom lisztté (pl. kávédarálón). Ezután keverjük hozzá a hozzávalókat. Jól kidolgozzuk. Egy kemény masszát kapunk.
A massza felét terítsük szét egy (vékonyan olajozott, vagy sütőpapíros) tepsi aljára. Majd kenjük rá az aszalt gyümölcspépet. Végén a massza másik részét terítsük rá. Süssük 200 fokon 30 percig. Ha kihűlt kockára vágjuk.