Tofupástétom
- ½ - 1 csésze víz
- 30 dkg füstölt tofu
- 1 evőkanál házi pritaminpaprika lekvár (sós)
- 1 nagyobb paradicsom, vagy 1 teáskanál paradicsompüré
- ½ evőkanál fokhagyma granulátum
- 1 evőkanál sörélesztő pehely
- 2-3 evőkanál pirított szezámmag
Tegyük a turmixgépbe az összes hozzávalót, és turmixoljuk krémesre.
Tofu krém kenyérre
- 1 kocka tofu (180g) füstölt finomabb
- 1 közepes hagyma
- 1db zöldpaprika
- 1-2 kanál olaj
- ízlés szerint só
- 1-2 ek paradicsom szósz (vagy egy közepes érett paradicsom)
- 1 kk pirospaprika
- 1 kk bazsalikom
Elkészítés:
1) Serpenyőben beletesszük az olajat, a apróra vágott hagymát, sót és megpároljuk.
2) Beletesszük apróra vágott zöldpaprikát és még egy kicsit süssük, a paradicsom szószt, majd a pirospaprikával meghintjük.
3) Hozzáadjuk villával apróra összetört tofut, rászórjuk a bazsalikomot.
4) Még egy kicsit sütjük 1-2 perc és kenyérre rakva fogyasztjuk.
- Tofus szendvicskrém
- 1 kocka tofu
- 1 db fekete retek (darálva)
- só
- 1 mk bazsalikom
- 1 mk őrölt paprika
- szükség szerint olaj
-
A tofut kis lyukú reszelőn lereszeljük, vagy villával apróra nyomkodjuk
-
A retkes is lereszeljük, majd elkeverjük a lereszelt tofuval. Sózzuk, bazsalikommal, őrölt pirospaprikával ízesítjük.
-
Elkeverjük, hozzáadunk 1-2 evőkanál olajat, majd ismét eldolgozzuk.
-
Friss péksüteménnyel tálaljuk.
- 1 kocka tofu
- kis fej vöröshagyma
- 3-4 ek vega tejföl ízlés szerint só, őrölt köménymag, pirospaprika
A tofut összetörjük villával apróra, a fej vöröshagymát apróra vagdaljuk. Az anyagokat összekeverjük. Állni hagyjuk, hogy összeérjen