Egy marék spenótot sós vízben megfőzök, és lecsöpögtetem. Mikor kihűlt
turmixolom 1-2 gerezd fokhagymával.
2 csésze teljes kiőrlésű liszt
2 csésze zabpehely
Pici só
2 csésze langyos víz
1-2 ek. olaj
Az anyagokat összekeverem és fél órát állni hagyom, hogy a liszt és a zabpehely is megduzzadjon.
Forrásba lévő vízbe, nokedli szaggatóval beleszaggatom a tésztát. Ha feljött a tetejére, szűrőkanállal kiszedem, és hideg vízzel leöblítem. Ezután egy lábasba kevés hideg olajra teszem. Enyhén összekeverem.
Tofut apró téglalapra vágom és rászórom a tetejére. Aki szereti, kevés olajon megpirítja a tofut és úgy teszi rá a nokedlira.
Párolt céklasalátával nagyon finom!