Spenótos nokedli tofuval
2022. november 25. írta: nemarika

Spenótos nokedli tofuval

Egy marék spenótot sós vízben megfőzök, és lecsöpögtetem. Mikor kihűlt
turmixolom  1-2 gerezd fokhagymával.
 
2 csésze teljes kiőrlésű liszt
2 csésze zabpehely
Pici só
2 csésze langyos víz
1-2 ek. olaj
  
Az anyagokat összekeverem és fél órát állni hagyom, hogy a liszt és a zabpehely is megduzzadjon.
Forrásba lévő vízbe, nokedli szaggatóval beleszaggatom a tésztát. Ha feljött a tetejére, szűrőkanállal kiszedem, és hideg vízzel leöblítem. Ezután egy lábasba kevés hideg olajra teszem. Enyhén összekeverem.
Tofut apró téglalapra vágom és rászórom a tetejére. Aki szereti, kevés olajon megpirítja a tofut és úgy teszi rá a nokedlira.
Párolt céklasalátával nagyon finom!

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr1617987388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása