Hozzávalók: 8 nagy burgonya, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg savanyú káposzta, 1 babérlevél, 2 ek. olaj, 3 dl vegatejföl, pirospaprika, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 8 dkg reszelt tofu, só, borsikafű, díszítéshez salátalevelek, cikkekre vágott paradicsom és petrezselyemzöld.
A megmosott nagyobb burgonyát héjában feltesszük főni. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, majd az olajon a savanyú káposztával és a babérlevéllel együtt megsütjük. 1/8 l vízzel felöntjük és kb. 30 percig pároljuk. Belekeverünk 2 ek. vegatejfölt, sóval és paprikával ízesítjük.
Mikor elkészült, a babérlevelet kiszedjük.
A burgonyákat hideg vízzel leöblítjük, és héját lepucoljuk, hosszában kettévágjuk. Belsejüket kissé kivájjuk és megtöltjük a káposztával. A reszelt tofuval megszórjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük.
A töltött burgonyákat salátalevelekkel, paradicsomcikkekkel és petrezselyemzölddel díszítve, kettesével tálaljuk. A zöld fűszeres vegatejfölt külön kínálhatjuk hozzá.