1 rész: Előtésztát készítünk:
2 ek. anyakovász (öregkovász)
2 ml langyos tej
20 dkg fehér kenyérliszt
A kovászt habosra keverjük a tejjel majd hozzáadjuk a lisztet is és lefedve pulton hagyjuk reggelig kelni. Buborékos tésztát kapunk.
2 rész:
20 dkg fehér-liszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 tk. só
1 ek. cukor vagy méz
5 dkg margarin szoba-hőmérsékletű
1-1.5 dl langyos tej vagy víz
4 rész: Letakarjuk és fél órát kelesztjük és hajtogatjuk. Ezt a műveletet 3-szor ismételjük meg.
5 rész: Utolsó hajtogatás után enyhén lisztezett deszkára rakjuk és 12 darab 80 g gombócokat formálunk belőle. 15-percig pihentetés után császárzsemlye formákat csinálunk.
6 rész: Tetejét belemártjuk a pirított szezámmag, lenmag, vagy mák stb. és a magos felével rakjuk le a deszkára.
7 rész: 30 percet pihen. Sütő papírral bélelt tepsibe rakjuk a magos felével felfelé. Bespricceljük vízzel 250 fokon előmelegített sütőbe rakjuk és a sütőt is bespricceljük, hogy gőz keletkezzen.
8 rész: 15 perc után levesszük a hőmérsékletet 210 fokra és sütjük pirosra. Mikor kész kivesszük a sütőből bespricceljük vízzel. Rácson hűtjük.