Kovászos császárzsömle
2022. december 28. írta: nemarika

Kovászos császárzsömle

1 rész: Előtésztát készítünk:

2 ek. anyakovász (öregkovász)

2 ml langyos tej

20 dkg fehér kenyérliszt

 A kovászt habosra keverjük a tejjel majd hozzáadjuk a lisztet is és lefedve pulton hagyjuk reggelig kelni. Buborékos tésztát kapunk.

2 rész:

20 dkg fehér-liszt

20 dkg teljes kiőrlésű liszt

1 tk. só

1 ek. cukor vagy méz

5 dkg margarin szoba-hőmérsékletű

1-1.5 dl langyos tej vagy víz

 3 rész: Az anyagokat az előtésztával együtt összedolgozzuk a margarin kivételével géppel. Ha jól összeállt (5 perc) kicsinyenként beletesszük a margarint 5-6 adagban. Jól összedolgozzuk. Puha, selymes tésztát kell, hogy kapjunk.

4 rész: Letakarjuk és fél órát kelesztjük és hajtogatjuk. Ezt a műveletet 3-szor ismételjük meg.

5 rész: Utolsó hajtogatás után enyhén lisztezett deszkára rakjuk és 12 darab 80 g gombócokat formálunk belőle. 15-percig pihentetés után császárzsemlye formákat csinálunk.

6 rész: Tetejét belemártjuk a pirított szezámmag, lenmag, vagy mák stb. és a magos felével rakjuk le a deszkára.

7 rész: 30 percet pihen. Sütő papírral bélelt tepsibe rakjuk a magos felével felfelé. Bespricceljük vízzel 250 fokon előmelegített sütőbe rakjuk és a sütőt is bespricceljük, hogy gőz keletkezzen.

 8 rész: 15 perc után levesszük a hőmérsékletet 210 fokra és sütjük pirosra. Mikor kész kivesszük a sütőből bespricceljük vízzel. Rácson hűtjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr7318012418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása