30 dkg száraz tarkabab,
15 dkg szójakocka,
1 közepes sárgarépa,
1 közepes fehérrépa,
só, bors, majoránna, babérlevél,
1 közepes vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál pirospaprika (ha van füstölt pirospaprika azzal finomabb)
olaj, zöldséges leveskocka, őrölt kömény,
Végén csipetke
Olajon megdincteljük a hagymát, beletesszük a pirospaprikát, kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, szójakockát, fokhagymát, fűszereket. Kicsit át piritjük és kevés vízben félpuhára főzzük. Mikor kész, a babbal összeöntjük felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, egy kicsivel többet, beletesszük a leveskockát is és puhára főzzük. Vizet pótoljuk, ha elfőtte. Legvégén csipetkét is teszünk bele. (én kész apró levestésztát tettem bele.)
Nagyon finom! Másnapra is eltehető, pogácsával kiváló ebéd.