![](https://m.blog.hu/11/111-vegetarianus/postimage/20230807_120530_1691403514.jpg)
50 dkg liszt
3 dkg élesztő,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál cukor,
2 db. nagyobb tojássárgája,
5 dkg olvasztott vaj vagy margarin,
kicsi só,
kb. 4-5 dl langyos tej,
Az élesztőt felfuttatjuk és a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk. (dagasztógéppel dagasztjuk) Puha lágy tésztát kapunk. Másfélszeresére kelesztjük (1-vagy másfél-óra). Jól lisztezett deszkára borítjuk, 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszaggatjuk, a deszkán letakarva 20-percig kelesztjük. Magasabb falú sütőben (lábasban)közepes forró bő olajban sütjük. Előszőr a deszkán levő fánk felső részét sütjük fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül. Kb. 24 db. fánk lesz belőle.
Töltőpisztoj vagy fecskendő segítségével a fánk oldalát megszúrjuk és befecskendezzük a lekvárt vagy pudingot. Porcukorral behintjük.