Macskatappancs
2023. augusztus 13. írta: nemarika

Macskatappancs

  • 30 dkg dió,
  • 20 dkg porcukor,
  • 10 dkg keksz,
  • 2 tojásfehérje,
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,

 Elkészítés: A dióból kiveszünk egy marékkal, durvára vágjuk, félretesszük. A maradék diót és a kekszet késes robotgépbe tesszük, és finomra összedaráljuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a darabolt diót is, összekeverjük.

A tojásfehérjéket egy tálban villával kicsit felhabosítjuk, de nem kell felverni, majd a keverékhez adjuk, és alaposan összegyúrjuk. Az elején nehezen fog menni, de a kezünk melegétől a dióból kioldódó zsiradék segíteni fog, hogy összeálljon a massza. 

A kész tésztából golyót csinálunk és belenyomkodjuk formába, pl.lágytojás tartó nagyon jó hozzá, vagy kisebb fagyiadagolóval kiporciózzuk majd sütőpapírral bélelt tepsire kirakjuk.

80 fokos sütőbe toljuk, és kb. 1 órán át szárítjuk, majd a tüzet elzárva, a sütőajtót kinyitva még fél órát hagyjuk szikkadni a sütit. Az adagból 30 darab macskatappancs jött ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr9718192271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása