- 30 dkg dió,
- 20 dkg porcukor,
- 10 dkg keksz,
- 2 tojásfehérje,
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
Elkészítés: A dióból kiveszünk egy marékkal, durvára vágjuk, félretesszük. A maradék diót és a kekszet késes robotgépbe tesszük, és finomra összedaráljuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a darabolt diót is, összekeverjük.
A tojásfehérjéket egy tálban villával kicsit felhabosítjuk, de nem kell felverni, majd a keverékhez adjuk, és alaposan összegyúrjuk. Az elején nehezen fog menni, de a kezünk melegétől a dióból kioldódó zsiradék segíteni fog, hogy összeálljon a massza.
A kész tésztából golyót csinálunk és belenyomkodjuk formába, pl.lágytojás tartó nagyon jó hozzá, vagy kisebb fagyiadagolóval kiporciózzuk majd sütőpapírral bélelt tepsire kirakjuk.
80 fokos sütőbe toljuk, és kb. 1 órán át szárítjuk, majd a tüzet elzárva, a sütőajtót kinyitva még fél órát hagyjuk szikkadni a sütit. Az adagból 30 darab macskatappancs jött ki.