Tészta
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 4 darab tojássárgája
- 20 g élesztő (1 csomag szárított élesztő)
- fél dl víz
- 1 tk cukor
- Töltelék
- 4 darab tojásfehérje
- 10 dkg kókuszreszelék
- 30 dkg cukor
Elkészítés: A vizet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
A lisztet összedolgozzuk a puha margarinnal, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és az élesztőt is. Jól összegyúrjuk. Letakarva betesszük a hűtőbe, míg elkészül a töltelék.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá a cukorral együtt vízgőz felett. Keverjük bele a kókuszreszeléket.
A tésztát osszuk négyfelé, nyújtsuk ki őket téglalapra. Kenjük meg őket a töltelékkel, majd szorosan tekerjük fel a tésztalapokat. 1-1,5 cm vastag csigákat vágjunk belőlük. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, kis helyet hagyjunk köztük.
180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 15 percig süssük, de vigyázzunk, hamar megégnek. Ha megsült a csiga, mikor még meleg a tetejét porcukorba mártjuk. (el is maradhat)