· 0,5 kg teljes kiőrlésű liszt
· Magok: lenmag, napraforgómag, szezámmag stb. durván darálva
· 1-2 kávéskanál só (ízlés szerint)
· 1 kávéskanál szódabikarbóna
· 1.5 dl szójajoghúrt, vagy szójatej, vagy víz
· 10 dkg margarin (növényi)
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, magokat és a többi hozzávalókat, összekeverjük és jól kidolgozzuk 1-2 percig. Közepes puha legyen a tészta (ne legyen se kemény, se nagyon puha). 2 bucit formálunk belőle, letakarjuk konyharuhával, és pihentetjük kb 5-percik. A deszkán vékonyra kinyújtjuk, amilyenre csak tudjuk, és vastagabb hurkapálcikával megbökőjük. Derelyevágóval felszeleteljük, koca, hasáb vagy kinek melyik alakzat tetszik. Sütő papírral bélelt tepsibe rakjuk 180- fokos elő melegített sütőben sütjük kb 10-15- percig. Roppanós kréker lesz, ha kihűl!