- A tésztához:
- 30 dkg búzaliszt,
- 15 dkg margarin,
- 8 dkg porcukor,
- 1 db nagyobb tojás,
- 1 csipet só,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna,
- 6 evőkanál tej,
- A töltelékhez:
- 1.2 kg alma,
- 15 dkg kristálycukor,
- 1 teáskanál fahéj (őrölt),
- 1-2 evőkanál búzadara vagy kekszmorzsa,
-
A tészta megkenéséhez : 1 db. tojás
-
Az almát megmossuk, megreszeljük hélyastól és hagyjuk állni, hogy levet engedjen. Utána kinyomkodjuk a levét, teszünk hozzá fahéjat, cukrot, búzadarát vagy kekszmorzsát. Összekeverjük és rászórjuk a tésztára.
-
A tészta anyagokat összedolgozzuk, kétfelé vágjuk, vékonyan kisodorjuk. Az egyiket beletesszük a sütőpapírral ellátott tepsibe. Rászórjuk az elkészített almát egyenletesen. Ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát. Tojással megkenjük és villával megbökőjük, hogy ne púposodjon fel. Sütjük 180-fokon 30-35 percig. Mikor megsült, kb. 10 percig a tepsibe tartjuk és utána deszkára öntjük. Hidegen vágjuk fel, porckorral behintjük, aki úgy szereti.
-
A bejegyzés trackback címe:
https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr8818484089
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.