Almás pite
2024. szeptember 12. írta: nemarika

Almás pite

  1. A tésztához:
  2. 30 dkg búzaliszt, 
  3. 15 dkg margarin,
  4. 8 dkg porcukor,
  5. 1 db nagyobb tojás, 
  6. 1 csipet só,
  7. 1 kávéskanál szódabikarbóna,
  8. 6 evőkanál tej,
  9. A töltelékhez:
  10. 1.2 kg alma,
  11. 15 dkg kristálycukor,
  12. 1 teáskanál fahéj (őrölt),
  13. 1-2 evőkanál búzadara vagy kekszmorzsa,
  14. A tészta megkenéséhez : 1 db. tojás 

  15. Az almát megmossuk, megreszeljük hélyastól és hagyjuk állni, hogy levet engedjen. Utána kinyomkodjuk a levét, teszünk hozzá fahéjat, cukrot, búzadarát vagy kekszmorzsát. Összekeverjük és rászórjuk a tésztára.

  16. A tészta anyagokat összedolgozzuk, kétfelé vágjuk, vékonyan kisodorjuk. Az egyiket beletesszük a sütőpapírral ellátott tepsibe. Rászórjuk az elkészített almát egyenletesen. Ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát. Tojással megkenjük és villával megbökőjük, hogy ne púposodjon fel. Sütjük 180-fokon 30-35 percig. Mikor megsült, kb. 10 percig a tepsibe tartjuk és utána deszkára öntjük. Hidegen vágjuk fel, porckorral behintjük, aki úgy szereti.

  17.  

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr8818484089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása