Vágott magos zsemle
2024. december 10. írta: nemarika

Vágott magos zsemle

  1. 600 g liszt
  2. 25 g élesztő
  3. 2 lapos tk só
  4. 1 evőkanál lenmag vagy szezámmag, vagy napraforgómag stb
  5. 200 ml langyos víz
  6. 200 ml langyos tej
  7. 30 g olvasztott vaj a lekenéshez

Kimérjük a hozzávalókat és összegyúrjuk. (A vaj kivételével!) Meleg helyen kelni hagyjuk 30 percig. Majd 9 egyforma részre osztjuk. Gombócokat formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük a zsemléket, a tetejüket bevagdossuk és letakarva még 10 percig kelesztjük.

A 10 perc letelte után lekenjük vajjal a zsemlék tetejét. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük 200 C fokon. (sütő függő)

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr1018749196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása