2,5 csésze teljes kiőrlésű liszt
2,5 csésze fehér liszt
2 tk szárított élesztő, vagy 2,5 dkg élesztő
0,5 csésze feldarabolt vöröshagyma
1 ek fokhagymapép
0,5 ek só
0,5 csésze magozott datolya, vagy mazsola
kb.3 dl langyos víz
kb.1 ek növényi margarin
pizza krém
Elkészítés: A datolyát, vagy mazsolát kevés meleg vízzel turmixszoljuk össze, jó pépes legyen.
Az anyagokat a datolyával összekeverjük. Mixerrel, vagy kezünkkel, jól összedagasztjuk. Egy rugalmas puha tésztát kapunk. 20 percig kelesztjük.Ha megkelt kissé meggyúrjuk. A bucit két részre vágjuk. Kinyújtjuk vékonyra. Megkenjük pizza krémmel és felcsavarjuk egy rúdra. A rudat kb. 2 cm széles darabokra vágjuk, nyitott végével a kiolajozott tepsibe rakjuk. előmelegített sütőben 180-fokon sütjük kb. 25-30 percig.
Készíthetünk belőle kiflit is: Derelye vágóval kockákat vagdosunk, egyik sarkába kevés pizza krémet teszünk és kis kifliket formálunk belőle.