Hagymás csiga
2022. október 18. írta: nemarika

Hagymás csiga

2,5 csésze teljes kiőrlésű liszt

2,5 csésze fehér liszt

2 tk szárított élesztő, vagy 2,5 dkg élesztő

0,5 csésze feldarabolt vöröshagyma

1 ek fokhagymapép  

0,5 ek só

0,5 csésze magozott datolya, vagy mazsola

kb.3 dl langyos víz

kb.1 ek növényi margarin

pizza krém

 

Elkészítés: A datolyát, vagy mazsolát kevés meleg vízzel turmixszoljuk össze, jó pépes legyen.

 

Az anyagokat a datolyával összekeverjük.  Mixerrel, vagy kezünkkel, jól összedagasztjuk. Egy rugalmas puha tésztát kapunk. 20 percig kelesztjük.Ha megkelt kissé meggyúrjuk. A bucit két részre vágjuk. Kinyújtjuk vékonyra. Megkenjük pizza krémmel és felcsavarjuk egy rúdra. A rudat kb. 2 cm széles darabokra vágjuk, nyitott végével a kiolajozott tepsibe rakjuk. előmelegített sütőben 180-fokon sütjük kb. 25-30 percig.

 

Készíthetünk belőle kiflit is: Derelye vágóval kockákat vagdosunk, egyik sarkába kevés pizza krémet teszünk és kis kifliket  formálunk belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr7917956884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása