Francia vinaigrette öntet
2024. február 29. írta: nemarika

Francia vinaigrette öntet

·         1.2 dl olívaolaj (extra szűz)

·         3 evőkanál balzsamecet

·         2 gerezd fokhagyma

·         1 teáskanál dijoni mustár

·         1 teáskanál méz

·        

·         bors

·         zöldfűszerek

Elkészítés:

 Öntsd egy kis tálba az olívaolajat, tedd hozzá a balzsamecetet, a mustárt, a mézet, a zúzott fokhagymát, és dobj még hozzá sót, borsot. Kézi habverővel vagy villával keverd jól össze. Kóstold meg, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert. A zöldfűszerek is illenek hozzá, a rozmaring és a bazsalikom különösen.

Azonnal tálalhatod is, de még jobb, ha néhány órára hűtőbe teszed. A házi vinaigrette öntet a hűtőben 7-10 napig tárolható. Ha kissé megszilárdul a hűtőszekrényben, hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig, vagy rakd a mikróba néhány másodpercre, és keverd jól össze.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  1. 70 ml fehérborecet
  2. 180 ml olívaolaj - extra szűz
  3. 1 evőkanál Dijoni mustár
  4. 1 csapott mokkáskanál só
  5. bors - fekete (tört)
  6. 1 mokkáskanál kristálycukor
  7. 1) Egy fél literes befőttes üvegbe tesszük a dijoni mustárt, fehérborecetet, és az olívaolajat.
  8. 2) Hozzáadjuk a sót, cukrot, és a friss fekete borsot.
  9. 3) Az üveget jól lezárjuk.
  10. 4) Az egészet jól összerázzuk.
  11. 5) El is készült a gyors, és egyszerű vinaigrette öntet.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr8518342701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása